5 februari

Vandaag in de voormiddag met Pili naar de hondenschool geweest. Ze heeft goed geluisterd en heeft zich prima gedragen. In de namiddag was het een beetje regenachtig weer maar dat houdt ons niet tegen. We zijn met de honden een mooie wandeling gaan maken in de Molenbeekvallei: een natuurgebied 20 minuten stappen van hier. Er was best wat modder maar daar kunnen we tegen :) Op de terugweg zijn we wel domme mensen tegengekomen die in een doodlopende straat grenzend aan het natuurgebied hun honden reeds lieten loslopen. Met het nodige geblaf en kabaal.... de honden waren opgewonden en de baasjes hadden er duidelijk niet veel controle over. Gelukkig zagen ze ons lopen en voor hun honden naar die van ons konden stormen hebben ze ze kunnen vangen. Maar dom als de eigenaars waren lieten ze na een paar minuten terug hun honden los en stormen deze 3 naar onze honden toe! Nu luisteren die van ons wel tamelijk goed maar als ze alle 4 aangelijnd zijn en er komen er 3 op ons afgestormd is het erg moeilijk - onmogelijk- om ze rustig te houden.  En grote sterke honden op een modderige weggetje tegenhouden bleek erg moeilijk.... de honden willen de indringers wegjagen, ik schoof weg door de modder en bijna de gracht in en zo heb ik er eentje moeten lossen. Dat bleek Kayenne te zijn die onbevreesd als steeds als een speer achter de dichtsbijzijnde hond schoot, die met succes heeft verjaagd en  de andere 2 - een teckel en een kruising van een windhond en nog iets- hadden al geen zin meer om onze honden beter te leren kennen en zijn van de schrik terug naar hun baasjes gelopen. Kayenne kwam teruggelopen en de verjaagde hond - ook iets windhondsachtigs- kwam al angstig blaffend ons voorbijgestormd. Gelukkig dat Kayenne goed luistert en direct is teruggekomen. Het baasje kwam zijn hond zoeken en heb hem eens goed onder zijn voeten gegeven over zijn onverantwoord gedrag... hopelijk zal hij in 't vervolg wel rekening houden met andere wandelaars of beter nog zijn honden niet laten lopen in natuurgebied!

11 februari

Er lag nog 1 stamboom van 2016 klaar voor thuisbezorging: die van Pol (Jenga x Winston) en die ben ik vandaag samen met Pili gaan brengen. Amai Pol is groot geworden! Denk dat hij wel rond de 63cm schoft heeft. En wat een lang lichaam dat hij heeft gekregen. In 't begin reageerde hij tamelijk autoritair naar Pili toe maar al snel waren ze heel fijn samen aan het rondhollen en spelen. Pol is een vrolijke blije jonge snaak die door iedereen graag wordt gezien en is -ondanks het feit dat hij een reu is- heel voorzichtig en lief met de kindjes: tof.

12 februari - Hastière

't was even twijfelen, gaan we naar de hondenschool met Pili of trekken we er met de 4 honden op uit. Tja 't was misschien wel het laatste weekend dat onze zwangere lady's nog goed genoeg waren dus hebben we maar voor het laatste gekozen. Met jonge Pili en 2 zwangere dames kunnen we natuurlijk geen lange wandelingen maken. We hebben dan ook gekozen voor een korte wandeling van 7 km. De rode-rechthoekwandeling startte uitdagend: we moesten door een draaideur (erg handig met rugzak en 4 honden) via een trage weg door een weiland, dan via een 2de draaideur omgeven met prikkeldraad richting woud. Daar ging het steil naar beneden dus wel even opletten. De honden vonden het formidabel. Beneden gekomen lag de Maas naar ons te lonken en hebben de honden kunnen genieten van het (vuile stinkende) water. Op het gedeelte naast de Maas konden de honden nog goed lopen, daarna kwam er wel een stuk doorheen het dorpje en de weg terug bevatte wel wat straten en verharde veldwegen maar toch was het een fijne wandeling: we zijn niet veel andere wandelaars tegengekomen dus de honden hebben fijn kunnen lopen.

13 en 14 februari

Wat een prachtig weer de laatste dagen! En nu ik thuis ben en de honden nog niet té zwanger zijn maken we dan ook iedere dag een mooie wandeling :) Vooral Jenga begint het wel zwaar te krijgen.... ze slentert er maar wat achter, niet echt van plan om zich onnodig in te spannen. Pili is weer stout geweest, nadat ze een paar dagen geleden een mol besloot uit te graven (zonder succes)  heeft ze vandaag een put gegraven achter de poort. Ach tja er zijn ergere zaken hé :)

17 februari

Onze zwangere dames beginnen het zwaar te krijgen. De puppies in hun baarmoeder groeien goed en drukken soms zwaar op hun maag, af en toe horen we dan ook wat gepuf :) Ik denk dat Jenga eerste zal bevallen, ze stapt al waggelend en eet en drinkt veel meer dan normaal.

23 februari

Nog een dag of 5 geduld.... wat kan wachten lang duren. Ik heb de honden al een dagje groene pens gegeven, vrijdag worden ze ontwormd en eergisteren hebben ze genoten van hertenvlees.... ok dat bleek geen goed idee. Pili had een deel van de anderen weten te ontfutselen en had veel te veel gegeten. Hertenvlees is erg sterk en gisteren hadden we dan ook prijs... het spoot eruit bij Pili! Gelukkig is zij heel proper intussen en ging ze iedere keer als de nood hoog was bij de deur staan. Wel jammer dat we gisterenavond een paar uur weg moesten en ze zich toen niet kon houden.... soit zo is de living ook eens gedweild :) Het is rotweer tegenwoordig: veel wind en regen en dus is het al bij al nog niet zo een drama dat de zwangere honden niet zo ver meer kunnen wandelen. De tepels van Kayenne en Jenga zijn al goed gevuld, die van Harissa beginnen zich te zetten maar Pili lijkt niet te zullen meevoeden.... ben benieuwd want had dat eigenlijk wel verwacht.

 

24 februari

Vandaag de honden alle 4 ontwormd. Normaalgezien stel ik dat uit tot vlak voor de geboorte van de pups maar vorig jaar heeft Jenga me liggen gehad en is ze -ondanks dat ze maar 4 pupjes had- 2 dagen te vroeg bevallen: dus nu ontworming ik ze gewoon 4 dagen voor de vermoedelijke bevallingsdatum voor alle zekerheid :) Harissa en Kayenne moesten eigenlijk niet ontwormd worden maar omdat zij mogelijk ook mee melk zullen geven aan de pupjes heb ik ze voor alle zekerheid ook maar mee-ontwormd. Ontwormen is heel gemakkelijk: neem een bolletje van hun lievelingskvv (pens in ons geval), masseer de pillen er goed in en geef dat voor het eten. Hap - slik - binnen. Niemand hier hoeft er lang over na te denken - om te voorkomen dat ze achteraf er terug pillen zouden uitspuwen krijgen ze direct na de ontworming hun eten. 

 

Vanaf nu stoppen we even met het 'dagboek' en schrijven we verder in puppies 2017