03 januari

Gisteren is Pili ook loops geworden. Formidabel hoe roedelleden hun loopsheden kunnen synchroniseren om samen de puppies op te voeden! De pupjes van Jenga en Kayenne zullen dit jaar zeker geen melk te kort komen :)

 

Omdat het zo een mooi weer was zijn we er nog eens op uit getrokken en hebben we een wandeling in het mooie Bertembos gemaakt.

12 januari

Welkom iedereen op website nummer 2! Deze keer zullen de foto's in lage resolutie online gezet worden zodat we niet binnenkort aan website 3 moeten denken :)

Met de honden gaat alles goed, Jenga en Kayenne zijn nu 2 weken zwanger en komen meer knuffelen maar voor de rest zien we nog niet echt veel verschil. Het is al een paar keer koud geweest de afgelopen weken maar van sneeuw hebben we nog niet echt kunnen genieten.

17 januari

Vandaag een mooie wandeling van een uur of 2 gemaakt met Harissa, baasje Hilde en zoon Utah gemaakt. Het was koud maar stralend weer en beide honden hebben zich prima gedragen. Ze komen heel goed overeen en hebben zelf geen ruzie gemaakt toen Utah nadien in zijn tuin plots met een bot kwam aangedraafd. Dat pikte Harissa natuurlijk direct in maar Utah liet gebeuren: zo braaf en verdraagzaam.

 

18 januari

't Zijn mooie zonnige dagen tegenwoordig maar heel koud en Bart heeft griep opgescharreld en nu zit ik ook met een serieuze verkoudheid: vervelend! Voor de honden betekent dit dat de wandelingen wat korter zijn dan gewoonlijk maar ook wel dat ze meer in de tuin mogen lopen en met zo een mooie koude dagen zijn zijn natuurlijk niet liever dan buiten :) Kayenne en Jenga zijn nu 3 weken zwanger maar zijn fysiek nog niet echt veranderd. Wel zijn ze al wat rustiger en liever geworden. Ook slapen ze nog meer samen in dezelfde mand alsof ze zich mentaal al aan het voorbereiden zijn op het samen 'in 't zelfde hol' opvoeden van hun pupjes - schattig :)

25 januari

Kayenne en Jenga zijn nu 4 weken geleden gedekt en bij Jenga voel ik al een klein buikje groeien :) Bij Kayenne valt er nog niet veel verschil te bespeuren maar ze gedraagt zich wel zwanger dus het zal wel in orde zijn.

27 januari

Vandaag langst gegaan bij de dierenarts voor een echo maar 't echomachien was niet beschikbaar en dan wordt het wel moeilijk natuurlijk :) We hebben een afspraak gemaakt voor maandag 10u en hopelijk is de echomachine dan wel beschikbaar.....

 

28 januari

Omdat ze terug warmere temperaturen voorspellen was het nu of nooit om nog eens naar de hoger gelegen gebieden te trekken. We hebben gekozen voor Auby-Sur-Semois in de buurt van Bouillonwaar er een kleine wandeling van 6,2 km gemaakt kon worden. Die wandeling is nog redelijk onbekend en dus ideaal om de honden nog eens te laten lopen. Ze hebben genoten van de sneeuw en het was een mooie wandeling - geen massatoerisme hier en mooie vlaktes afgewisseld met bos en stijle beklimmingen: tof.

30 januari

Gisteren met Pili naar de hondenschool geweest en ondanks het feit dat Pili nog niet wil apporteren toch gepromoveerd naar de B-klas wegens 'al veel te goed voor de A-klas' hahaha. Daar was ze wel minder goed want erg afgeleid door alle nieuwe geuren. Van de beste van de A klas naar de nieuweling van de B-klas is natuurlijk wel een serieus verschil :) En goed nieuws voor onze puppyplanning: voor alle zeker heid toch maar een echo laten uitvoeren bij Kayenne en ze is zwanger :) Omdat ik alleen was hebben we geen vruchtjes kunnen tellen maar we hebben er toch al een stuk of 4 gezien dus 't zal geen mini-nest à la Jenga worden :)