1 juli

Een hele maand is het droog en warm maar net vandaag als het na maanden voorbereiding eindelijk de dag van de rommelmarkt en het straatfeest is regent het een hele dag. Al Bart zijn voorbereidingen en alle moeite en investeringen van de sponsors voor niets. Bedankt aan alle vrijwillers en iedereen die moeite en kosten heeft gedaan. Jammer voor het goede doel van dit jaar: de imkersbond maar ach tja 't was wel fijn om zo de mensen in 't straat wat beter te leren kennen en hopelijk zal het tijdens de editie van 2018 droog blijven. Ben met Paarsje toch eens gaan kijken en na afloop was het net een waterrat :) 

4 juli

Wat een dag vandaag. In de voormiddag komt Azura - 1 van onze liefste katten - hijgend en kwijlend voor de deur liggen. Ze ademende zwaar en zag er aangereden of vergiftigd uit. Ik voelde geen breuken maar ze miauwde van de pijn! Direct naar de dierenarts gebeld die net zwerfkatten aan het castreren was en ons tussen 2 castraties door ging tussen nemen. Ik opende het transportkotteke en ze liep er zelf in... zo van 'help mij'. Super dat ze zich ook tot voor de deur heeft gesleept. Geen sporen van vergiftiging gevonden maar ze zag wel al blauw van ademnood en moest pijnstillers krijgen en in een zuurstofkamertje..... Het zag er slecht uit!  Er ging normaalgezien een echofoto genomen worden om de interne schade goed te bekijken maar de machine was niet beschikbaar.... Pffff....Ben er heel de dag niet goed van geweest omdat ik haar kansen erg klein inschatte maar wonder boven wonder was ze 's avonds al stukken beter. Vermoedelijk heeft ze bij de aanrijding een soort klaplong of een hartaanval gehad maar katten zijn sterk en ze heeft het overwonnen. Nu is het nog een paar dagen afwachten of ze bij haar botsing geen interne schade heeft opgelopen waardoor ze alsnog zou kunnen sterven.....

De honden zijn loops aan het worden. Kayenne is dit weekend als eerste beginnen bloeden, vermoedelijk zal de rest spoedig volgen.

9 juli

Proficiat aan alle Harissa x Ike pupjes uit ons J-nest van 2010: het is julie 7de verjaardag al weer! Wat vliegt de tijd.... Ons eerste nestje heb ik zo enorm veel fouten gemaakt.... geen werpkist... bezoek vanaf de geboorte... te vitamine -A rijk eten etc.... gelukkig dat Harissa zo een goede moeder was en de dierenarts paraat stond om mijn fouten goed te maken.

Paarsje heeft baasjes gevonden: een tof gezinnetje met 3 kleine kindjes en een verdraagzame Shiba. Vanaf woensdag zal Paarsje daar gaan wonen. Vandaag was het onze laatste les in de puppyklas! De puppyklas in Haacht is formidabel dus alhoewel ik vanaf volgende keer terug met 1 van de andere honden zal trainen was het voor mij toch een soort afscheid. Ach tja, life goes on en 4 honden is meer dan genoeg. De honden doen het prima met de baby, ze weten nu dat ze rustig moeten blijven als de baby in de buurt is en hebben zich goed aangepast.

De laatste wandeling met Paarsje en de roedel
De laatste wandeling met Paarsje en de roedel

12 juli

Paarsje is vertrokken.... zelfs al wist ik dat ze weg moest... toch blijft het een beetje triest het moment dat de laatste pup vertrekt. Je probeert je er niet aan te hechten maar een dier dat je hebt zien geboren worden en waarmee je zoveel leuke momenten mee hebt gedeeld zien vertrekken... tja blijft een beetje triest maar het is voor iedereen een zeker voor Paarsje het beste. Pili mist haar wel.... gaat regelmatig eens zoeken waar 'haar' pup, haar vriendinnetje zou kunnen zijn. De andere 3 vinden het prima zo en missen ze totaal niet.

Een voordeel is dat ik nu terug grote wandelingen met de honden kan maken! En opnieuw met Pili naar de hondenschool kan wat ik vanavond dan ook direct heb gedaan. Na 4 maand afwezigheid was het wel even spannend: is Pili nog even sociaal, zal ze zich nog iets herinneren van de oefeningen, komt ze nog overeen met haar vrienden? Pili is nl. dankzij de pupjes plots volwassen en verantwoordelijk geworden maar gelukkig nog wel speels genoeg. Ze was tegen iedereen vriendelijk en heeft enkel geblaft op honden die haar vijandig aankeken. In de B-klas herinnerde ze zich nog alle oefeningen en had ze wel heel veel zin om te snuffelen maar als ze moest luisteren deed ze dat wel - oef. En gelukkig kwam ze nog steeds overeen met haar vrienden van weleer en de nieuwe honden. Apporteren ging wel niet meer: ze raakte de flossie wel aan maar liet hem telkens vallen voor ik ze kon aannemen: daar zal ik thuis opnieuw op moeten oefenen maar ze herinnerde zich alle doggydance moves nog en kon zoals voorheen 100% op mij focussen - 't is toch een superhond hoor.

 

Kayenne is momenteel op 't hoogtepunt van haar loopsheid, Jenga is gevolgd en zal binnen een dag of 2 op haar hoogtepunt zijn. Mooi dat ze zo synchroniseren maar vreselijk hoe ze de buurt op stelten zetten. Ze staan een beetje hyper en overal willen ze markeren en zo de buurtreutjes duidelijk maken dat het hier binnenkort feest is.

23 juli

Sinds het vertrek van Paarsje ga ik opnieuw met Pili naar de hondenschool. Vorige week was het een beetje spannend om te zien of Pili na 5 maand afwezigheid toch nog mee kon in de B-klas en of ze nog even sociaal ging reageren naar de andere honden toe. Gelukkig was ze nog steeds even neutraal ingesteld als voorheen en luisterde ze nog steeds goed :) Het deed haar duidelijk deugd zo een privé-moment met mij en ze kon ook nog steeds alle oefeningen los tussen de honden in doen - oef. Hier op de foto was Pili wel wat afgeleid want Kaya (Kayenne x First) die op het terrein hiernaast les volgt stond aan de draad en haar surrogaat-moederhart bloedde lichtelijk :)

 

 

26 juli

 

Vandaag is Laïs 8 weken oud en hebben we ze voor het eerst meegenomen in de draagzak voor een grote wandeling met de honden. Qua afstand was het maar een kilometer of 7 maar in tijd zijn we meer dan 2u weggebleven en iedereen heeft van de wandeling genoten. Bart droeg Laïs en ik de 4 honden :)

28 juli - Lac De La Gileppe

Vandaag gingen we voor 't eerst met de honden en Laïs een 'externe' wandeling maken. We hadden een mooi rustig plekje uitgekozen waar niet veel wandelaars komen zodat de honden eens goed konden lopen..... Alles inladen, loopplank honden, reservepampers, rugzak met eten en drinken, kakzakjes voor honden en baby, portefeuilles, gsm..... Honden in de koffer, was wat pletten want de koffer van de Volvo lijkt groot maar is toch maar nipt voor 4 grote honden maar 't ging, Laïs in de maxicosi - klaar!  Rond 10:30 vertrokken om er tegen de middag aan te komen.... halverwege beseffen we dat we de draagzak vergeten waren! De wandeling van 9 km dan maar niet gedaan en in de plaats het natuurleerpad van 3,4 km gedaan en ik de 4 honden aangelijnd gehouden en Bart Laïs in de maxi-cosi gedragen. Maar 't was goed, de honden mochten per 2 wat lopen en vonden het fijn en ook Laïs heeft ook niet geklaagd. Het leerpad was interessant (zeker voor mensen met jonge kindjes van rond de 8 jaar). Het nadeel was wel dat er veel honden losliepen en met onze roedel aangelijnd zou dat wel eens voor problemen kunnen zorgen. Gelukkig beschikten alle honden daar over voldoende hondenkennis om niet te dicht bij die van ons in de buurt te komen :) Grappig was dat er op het eind metalen dieren in het bos stonden maar van ver leken ze best wel echt! Harissa zag een everzwijn en vond het er bedreigend uitzien maar stoer als ze is ging ze er al sluipend voorzichtig naartoe om dit vreemde dier van dichtbij te bekijken. Heb me half kreupel gelachen. Zo jammer dat ik geen camera mee had! Achteraf zijn we nog in een lokaal cafétje iets gaan drinken. Daar hadden we op 't eind wel een vervelend momentje toen er een loslopende hond naar die van ons liep en ik per ongeluk Kayenne losliet die vervolgens naar een hond 2 tafeltjes verder liep.... gelukkig met niet meer dan indrukwekkend geblaf tot gevolg. Mooie streek, goede parking, goede bewegwijzering. De volgende keer -als we de draagzak weer niet vergeten tenminste- komen we terug voor de echte wandeling :)

30 juli - puppyreunie

Vandaag zagen we een aantal baasjes en 1 van Pili haar nestgenootjes van vorig jaar terug. Deze episode zal door het leven gaan als de reunie met het minst aantal deelnemers: 2....

Maar dat heeft ons niet verhinderd er een gezellige namiddag van te maken. 't Weer was goed en Pili en Aiko hebben zich kostelijk geamuseerd.