3 september

Onze hondenschool is verhuisd van Haacht naar Boortmeerbeek. Dat is een beetje jammer want we zaten goed in Haacht maar veel viel er niet aan te doen dus op naar Boortmeerbeek. Hiernaast een poging om een mooie nieuwe coverfoto voor de website te maken maar jammerlijk genoeg lukte het niet om alle hondjes op het bed te laten plaatsnemen. Aan Pili heeft het in ieder geval niet gelegen :)

16 september

Na een paar dagen minder goed weer en kleine wandelingen eindelijk nog eens een grote wandeling gedaan. Groot is natuurlijk relatief want 2u en 8km is niet zo enorm maar 't deed toch deugd voor de honden. We zijn in Bertembos gaan wandelen omdat we met Laïs nog niet te ver weg willen in de auto - ze is nog wat jong om echt grote uitstappen mee te maken.

 

19 september

Op facebook zagen we een advertentie van Edgard & Cooper passeren en bij het nader inspecteren van dit hondenvoer bleek het veel vlees te bevatten... interessant om eens te testen. In ruil voor onze bevindingen mochten we vandaag een zakje ontvangen. Ben benieuwd :)

20 september

Het is terug wat beter weer en dat vinden de honden super want dan zijn de wandelingen groter en mogen ze terug hollen in de tuin. Achteraf zijn ze natuurlijk moe en wat is er fijner dan zij aan zij met je zus in de mand uitrusten :) Kayenne en Jenga liggen graag samen in de plastieken mand.

 

 

 

Pili is intussen al een dikke 3 weken overal plasjes aan het achterlaten maar is nog steeds niet loops geworden. Hopelijk gaat de rest niet proberen te synchroniseren met haar want dan zal de dekplanning wel een beetje aangepast moeten worden.

Heb ze ingeschreven voor een show in Leuven eind oktober en ze zal de dag ervoor ook eens goed gewassen worden door Silke. van http://www.silkydogs.com/

24 september

Meestal ben ik de fotograaf van dienst maar vandaag kwam Stephanie van Neyo (Jenga x Winston 2016) https://mybeautifulpuppy.jimdo.com/

langst en zij is hobbyfotografe en heeft deze mooie foto van Pili en mij genomen. Bedankt Stephanie! Wie interesse heeft in een fotoshoot contacteer haar gerust via https://www.facebook.com/FotoFnie/

 

 

En intussen hebben we ook de hondenbrokjes van Edgard & Cooper uitgetest. De honden vonden het alle 4 wel lekker en hebben bijna 2 dagen kunnen eten van het zakje kip 2,5 kg. Interessant was dat Jenga - ons wat moeilijker etend dametje - dit heel lekker vond en Kayenne - eerder een vuilnisbak - toch wat met lange tanden at, zeker de eerste maaltijd. Maar uiteindelijk waren alle kommetjes telkens leeg dus acceptabel bevonden door onze honden. Ontlasting was meer maar wel prima van constistentie en niemand is ziek geweest. 17 euro voor 2,5 kg is geen koopje maar is zeker ok omdat de ingrediënten top zijn en het een brok met goede samenstelling is. Met 41% kip zit deze brok bij 1 van de meest vlees bevattende brokken op de markt. Nu is het wel jammer dat het geen geperste brok betreft en er erg veel koper (40 mg) en ijzer (250 mg) toegevoegd werd. De houdbaarheid van het voedsel wordt hierdoor wel enorm verhoogd (deze zak vervalt pas op 1/2018) maar in ons geval zorgen deze toevoegingen spijtig genoeg wel voor gele vachtjes dus het is geen brok die ik zou aanraden voor Zwitsers. Fijn is dat deze producent in België gevestigd is en boventdien 10% van zijn winst aan goede hondgerelateerde doelen wegschenkt. Een waardig alternatief dus van veel vlees/vis bevattende brokken zoals bvb Orijen en Acana voor wie graag brok voert.

Grappig is dat ook de katten de brokjes lekker vinden. Ik had 3 brokjes in een glas water gelegd om te kijken hoe hard ze gingen zwellen en 3 brokjes ervoor om te vergelijken.... toen ik even niet keek waren de brokjes ervoor verschwunden door onze kat Protje. Heb dus geen exacte metingen kunnen doen maar schat dat de brokjes ongeveer 3x zo groot worden na toevoeging van vocht.

26 september - Nassogne

Nu onze baby bijna 4 maand oud is en het mooi weer beloofde te worden nam Bart een dagje verlof om eens een goede wandeling met heel de familie te maken. Initieel plan was nog eens naar Nisramont te gaan omdat daar een mooie wandeling rond een meer te maken valt maar omdat die wandeling 13 km lang is en dat mogelijk nog wat ver zou zijn om met zo een jong kind rond te zeulen kozen we voor een kleinere wandeling van 8,8 km in Nassogne. Het is daar heel mooi, landelijk, veel weilanden,, bossen en velden... 't zag er ideaal uit op het plannetje. We ging de 'gele rechthoek' wandeling maken en parkeerden ons aan de kerk. Het eerste gedeelte was door het dorp richting weilanden.... ok een beetje straat is niet erg... alles stond goed aangeduid. Toen we een uur later nog op asfalt liepen vonden we dat vervelend - zeker omdat er geen voetpad was en de wagens er goed hard reden-  nog niet zo echt verdacht... we zagen de bossen en velden en vroeg of laat gingen we vast de weg moeten verlaten.... 2 uur later geen bordjes meer en kwamen we in een ander dorpje terecht waar we dan maar gevraagd hebben hoe we het handigste een niet geasfalteerd gedeelte konden bereiken. We zijn dan maar via een alternatieve weg teruggekeerd zodat de honden na 2u asfalt lopen toch een beetje konden hollen. Het was een mooi bos, wel met een steile klim maar we kregen er wel een mooi uitzicht voor in de plaats. Een beetje pech toen de weg bleek dood te lopen en we een veld moesten oversteken. De honden vonden het subliem en hebben goed kunnen lopen tot we op een bepaald moment oog in ook stonden met een hert! We waren niet bepaald stil en geruisloos genaderd en het dier dacht waarschijnlijk 'als ik stil blijf staan zien ze me niet' op een meter of 30 van ons. tja.... lap de 4 honden erachter natuurlijk. Gelukkig waren Jenga en Harissa al wat moe en kwamen zij direct terug, Pili na 30 seconden maar Kayenne ging er overmoedig en op haar eigen ultralompe manier achter! Wij dan maar verder richting straat gestapt om ze daar te kunnen onderscheppen voor ze tegen een auto zou lopen. Na een kleine 10 minuten kwam ze gelukkig teruggelopen... allé ja gelopen... gemankt! Haar mond was bebloed, gelukkig niet omdat ze het hert had gevangen maar ze had in alle opwinding op haar tong gebeten. De rest van de wandeling hebben alle honden aangelijnd moeten afleggen. Harissa was op.... zij liep uitgeput op automatische piloot achter mij. Op 't eind nog een paar keer goed kunnen oefenen op het negeren van blaffende en loslopende honden. Die van ons zijn alle 4 superbraaf geweest, ook mede door de complete uitputting na 4u wandelen waarvan 3u op asfalt. Denk dat we ipv 8,8 km wel 12 à 14km zullen afgelegd hebben.

Thuis zagen we dat Harissa ook mankte... zij is ook al wat ouder intussen en weinig getraind de laatste weken. En Jenga had pijn aan haar voetzolen. Mijn kuiten doen ook pijn en Bart had ook precies wat last hahaha.... we gaan eens wandelen hoor. De enigen die ongeschonden uit de wandelstrijd kwamen waren Laïs en Pili

 

27 september

Iedereen - ik inbegrepen- is stijf. Volgende keer moeten we de wandeling die we willen maken iets beter inplannen :)