1 augustus - Quadiz op bezoek

Altijd leuk om 1 van de pupjes eens terug te zien en vandaag wat het Quadiz - teef blauw dit jaar - wat Pili heel leuk vond.

Pili mist het spelen met de pupjes wel een beetje. Gelukkig zien we er nog een paar op de hondenschool terug en mogen ze na de les even socializen :)

Quadiz is een hevig dametje maar herkende Pili direct en vond het geen probleem om te moeten luisteren. Ze kwamen nog steeds goed overeen en het deed Quadiz ook eens goed even wat ouderlijk (allé ja half-zus lijk) gezag te ervaren :)

6 augustus

Deze ochtend met Pili nog wat getraind in de hondenschool, 't was leuk: zonnig maar niet te warm, een leuke groep en Pili heeft zeer goed opgelet. We zijn nu begonnen met 'plaatsje' De hond moet dan naar een door ons gekozen plek lopen en daar gaan liggen. In 't begin is dat even opbouwen maar eens ze dat door hebben is dat wel een ideale 'stoef' oefening :)

In de namiddag zijn we met de 4 honden een 'grote' wandeling van een uur gaan maken in 't veld en we hadden gezelschap van 1 van onze katten: Protje :)

We zijn ook andere honden tegen gekomen en dat ging goed. Gisteren ging het wat minder goed toen er iemand met 4 loslopende honden op het wegske achter ons haar dieren niet onder controle kreeg en er 2 naar die van ons liepen. Het gegil en geroep van het baasje werd straal genegeerd en ik heb er dan maar 2 van mij ook maar los laten lopen om incidenten te vermijden... het waren reuen en gelukkig hebben ze  niet gevochten maar is toch niet fijn als ik met 4 aangelijnde honden lastiggevallen word door honden van mensen die geen rekening houden met anderen. Mensen ajb als je honden aan de lijn tegen komt lijn die van jullie ook aan! Zeker als je een roedel tegen komt en door natuurgebied wandelt..... 

 

7 augustus

Hip hip hoera! Proficiat aan Kayenne en al haar broertjes en zusjes: het is jullie 6de verjaardag. Exact 6 jaar geleden werd ons 2de nestje geboren: Harissa & Meldo hun liefdesbaby's :)

 

8 augustus

Normaalgezien hadden de stambomen van de Kayenne x First pupjes deze week klaar geweest maar vandaag kreeg ik bericht dat Progenus de DNA gegevens van First niet meer vond..... Heb het opnieuw doorgestuurd en hopelijk zijn nu alle formaliteiten in orde

Laïs & Pili

12 augustus

Azura onze halfbloed Heilige Birmaan heeft opnieuw een aanval ondergaan.... de 5de reeds. Het was een lichte aanval en omdat ik er van in 't begin bij was heb ik het medicijn van de dierenarts kunnen testen. Libeo: een soort vochtafdrijver voor honden. Wonder boven wonder was ze een uur na de toediening van het pilleke stukken beter! Azura is nu op alles en nog wat getest: hartproblemen, epilepsie, kattenaids, leukemie en nog wat andere zaken... ben benieuwd wat het nu zal zijn.

Een echo wees uit dat het alvast geen hartwandverdikking was.

Met de honden gaat alles goed, ze gaan ook heel lief en verzorgend om met Laïs en zij zelf vindt de honden ook leuk.

20 augustus

Momenteel zijn er geen interessante belevenissen te delen. Het is prachtig weer de laatste weken en dan trekken we erop uit met de honden en Laïs in de draagzak gepropt. Onlangst zijn we nog een uur of 2 gaan wandelen en dat ging goed.

30 augustus

Na 2 dagen hittegolf en nauwelijks kunnen buitenkomen met de honden vandaag een lekker verkoelende wandeling in het bos gemaakt.

Pili begint zich loops te gedragen, ze is al een week of 3 bezig overal markeringsplasjes aan te brengen en probeert nu ook het hol in de tuin in beslag te nemen. Jenga is het daar evenwel niet mee eens en gaat er dan demonstratief in gaan liggen :)