6 november

De stambomen van de Jenga x Avathar puppies zijn eindelijk aangekomen! Het record van de 2011 pupjes is verbroken! Deze keer hebben ze we mogen ontvangen 8 maand en 1 week na de geboorte. Maar sommige fokkers moeten blijkbaar een jaar wachten dus we gaan niet klagen hé.

10 november

't Heeft al best koud geweest en dat vinden de honden formidabel. Heerlijk hollen in de sneeuw - formidabel. Kayenne reageert goed op de Detox-kuur van Phytonics die onze titerdierenarts Yolanda ons had geadviseerd. Dat is een soort ontgifting op plantaardige basis en dit omdat ze de laatste tijd weer wat aan haar pootjes begon te bijten maar we geen onderdrukkende middelen willen geven proberen we nu een natuurlijk gezondheidsproduct en na een weekje zagen we al best wat verschil. Kayenne reageert blijkbaar overgevoelig op de besproeingmiddelen die ze gebruiken in de velden en spijtig genoeg wonen wij hier aan de rand van veel-besproeide velden en passeren hier wel dagelijks tractors. Harissa haar loszittende bobbel op haar hoofd had ik afgekneld met een elastiek en die is er na een week of 4 afgevallen: 't resultaat is prachtig: de (voor mij want zijzelf had er geen last van) storende bol is weg alles is mooi toegegroeid. Nu Pili haar loopsheid voorbij is train ik weer met haar en zij doet dat prima en graag. Binnenkort zal ik een afspraak maken voor HD en ED foto's en alles alles goed verloopt zal zij dan volgende zomer voor 't eerst mama worden.

12 november

Vandaag zijn we Quito (Jenga x Avathar) zijn stamboom gaan brengen. Quito is al een serieuze beer geworden maar wel superbraaf en lief met alles en iedereen. Hij heeft de volle vacht van zijn mama en het formaat van zijn oma :) Wij zijn extra trots omdat Quito het zeer goed goed doet op de hondenschool: hij heeft tijdens de overgangsproef naar de gevorderdenklas 89/100 behaald - goed bezig! Ondanks het erg slechte weer hebben we hem toch even met Pili laten lopen maar ze ruikt blijkbaar nog een beetje loops want hij had in 't begin wel even andere plannen met zijn halfzus.

13 november

En vandaag zijn we Indy (Jenga x Avathar) haar stamboom gaan brengen. Dat was al een stukje verder en na 80 minuten rijden kwamen we aan en had Pili in de koffer gekotst. Gelukkig lag er een plastieken mat in. Indy is een mooie vriendelijke teef geworen en verdroeg het goed dat ook Pili in haar huis rondliep. Enkel toen Pili besloten had Indy haar knabbeltjes op te eten was het even bijna boel, heb maar snel alles wat eetbaar was hogerop gelegd. We zijn ook even tot aan de paardjes van de baasjes gewandeld en zo leuk hoe trots Indy richting paarden liep: fier en blij naar Pili kijkend van 'ik ga je eens tonen hoe ik hier leef, volg mij'

17 november

Röntgenfoto's van de heupen zijn verplicht als je wil fokken en echte stambomen voor je pupjes wil aanvragen. Dit jaar hebben we - omdat Luk Brants van Kerberos met pensioen is- gekozen voor een praktijk in Herent: DNA. Rob en Jeroen: vriendelijke en bekwame medewerkers hebben HD,ED en SD foto's van Pili genomen. Als ze dan toch moet verdoofd worden kan ik even goed alles laten nakijken voor dat beetje meer dat kost. Fijn was dat ik alle stappen erbij mocht zijn en ook foto's heb mogen nemen. Pili weegt 33 kilo en alles zag er super uit. Ben heel blij met de foto's, nu nog zien wat Sint-Hubertus ervan zal maken natuurlijk :)

19 november

Supertrots zijn wij! Quinsi, 'Abrikoosje' van de Kayenne - First combi van dit jaar is beste Zwitsterse Herder puppy geworden op de Eurodogshow in Kortrijk. En op de algemene rangschikking heeft ze bovendien ook nog eens de 7de prijs binnengehaald! De Eurodogshow is 1 van de grootste shows van 't land en daar zo een resultaat neerzetten is dus super. Baasje Nathalie mag terecht heel trots zijn en wij als fokker zijn natuurlijk ook heel blij.

Zie eens wat een mooi bekertje en cravatteke hahaha

Quinsy van 't kastagnebos is best puppy geworden
Quinsy van 't kastagnebos is best puppy!

28 november

De afgelopen week zijn we nog wat stambomen gaan brengen. Op een regenachtige dag was het de beurt aan Quinto (zwart) die al even groot als zijn 1 jaar oudere halfzus Pili was geworden. Hij luisterde goed en is uitgegroeid tot een brave werklustige hond. Ook hij doet het supergoed in de hondenschool en is overgegaan naar de volgende groep met 98%. Proficiat aan de baasjes!

 

Vorige woensdag zijn we dan Qadiz (blauw) gaan bezoeken en dat was een ander paar mouwen. Qadiz is loops geweest en mocht dan een paar weken niet naar de hondenschool en dat was eraan te merken.... Ze herkende mij en uitzinnig van vreugde begroette ze me maar ze sprong me ook bijna omver en bleef me bespringen minuten aan een stuk. Tijdens mijn demo waarbij ik de baasjes uit begon te leggen hoe met dit soort gedrag om te gaan springt ze toch niet tegen mijn gezicht: krak een stuk van 1 van mijn voorste snijtanden! Soit erna zijn we samen met Pili gaan wandelen en het deed haar duidelijk veel deugd eens met een volwassen uitgebalanceerde hond te kunnen wandelen.