2 juni

Ik ben eergisteren een beetje onverwachts wat te vroeg bevallen en bevind me nu nog in het ziekenhuis, vandaar dat er de laatste dagen geen hondenupdates meer gepost werden.

Het is nu Bart zijn taak om de pupjes te voeden en alles min of meer proper te houden. Hondenschool en socialisatie-uitstappen staan nu op non-aktief. Komende zondag zullen vermoedelijk de laatste pupjes naar hun nieuwe gezinnen vertrekken en ik kom pas zaterdagnamiddag terug thuis dus weinig tijd over om nog afscheid te nemen ..... dat is wel wat jammer.  Maar anderzijds zal het hier opnieuw wat rustiger worden en nu met een mensenpup erbij zal wat rust meer dan welkom zijn :)

4 juni

Roodje heeft baasjes gevonden. Volgende zaterdag vertrekt zij naar een koppel lieve mensen met veel tijd. Roodje - onze houdini - zal gemist worden in de buurt. Het is een hondje dat erg van aandacht en knuffeltjes houdt en de aandacht van kindjes heel leuk vindt.

 

5 juni

Mijn lange afwezigheid heeft Kayenne geen deugd gedaan. Ik was haar oor aan het behandelen want ze had haar wonde daar weer opengekrabt maar met de bevalling is dat niet meer verzorgd geweest en nu zit ze met een oorontsteking.... pffff  Ook heeft ze zich een wonde gebeten aan 1 van haar ellebogen. Een paar dagen zonder roedelleidster is haar precies niet goed bekomen. Hopelijk krijg ik ze snel terug in balans. Ze is ook van de 4 het nieuwgierigiste naar de baby, ze wil er veel aan ruiken en dringt zich soms iets te veel op. Maar al bij al gaat het goed, de baby ligt goed beschermd voor katten en honden in de living en wordt als pup van de roedelleiders beschouwd dus dat is prima.

 

6 juni

Vandaag heb ik paarsje en roodje nog eens gewogen, ontwormd en ontvlooid. Als de balans een beetje juist aangeeft zijn ze beiden + 10 kg op dit ogenblik.

 

Roodje is een beetje stout geweest. Met dat we de pupjes apart eten gaven waren Rood en Paars alleen buiten afgezonderd van de volwassen honden. Ik hoor gestommel in de voorraadkamer maar dacht dat het een kat was.... een kwartier later ga ik eens kijken... vind ik Roodje terug volgevreten van de sandwiches die ik aan het drogen was voor de kippen!

 

 

8 juni

Omdat Kayenne haar oor is beginnen zwellen ben ik vandaag met haar voor controle en Paars en Rood voor hun laatste inenting naar de dierenarts. Ze zijn beiden heel flink geweest en niemand heeft gepiept. Wel hebben we een tijd moeten wachten en hebben ze allebei geplast in de wachtzaal :)

Kayenne haar oorbobbel bleek een bloedblaas te zijn maar omdat die pijnlijk was moet ik morgen terug om ze onder verdoving te laten leegprikken.

9 juni

Voila de bloedblaas is leeggeprikt. Omdat ik geen grote voorstander ben van verdovingen (onze eerste hond is in de verdoving gebleven na een maagkanteling....) hebben we Kayenne minimaal verdoofd maar ze voelde dus nog wel dat we de blaas doorprikten en spartelde zelf verdoofd serieus tegen. De bobbel is weg en ze heeft voor een week antibiotica gekregen en moet iedere dag Matacam krijgen (pijnstiller) Volgende week donderdag gaan we terug om het zaakje opnieuw te bekijken.

10 juni

Vandaag is roodje 'Sheila' vanaf nu vertrokken naar haar nieuwe baasjes. Omdat zij zo graag altijd bij mij in de buurt was is het enerzijds triest dat ze weg is maar werd het anderzijds tijd want je begint je na een tijdje toch wel te hechten aan pupjes die zo duidelijk graag bij jou in de buurt zijn.

 

11 juni

Ah mooi weer vandaag en we kunnen de voeding van de baby al goed genoeg timen dat ik net voor de hondenschool eten geef en dan direct na het terugkeren opnieuw zodat er eventjes tussenuit kan zonder dat er iemand uitgehongerd zit te wachten. Mijn eerste + 2u weg uitstap was heel plezant. Met Paarsje, onze laatste pup naar de puppyles is altijd plezant en ze heeft dat heel goed gedaan. Het was ook leuk voor mij om eens tussen de mensen buiten te komen en toen ik na 2u15 terug thuis kwam was poppemie nog goed aan het slapen dus iedereen blij. In de namiddag zijn we nog met de baby, de 4 volwassen honden en Paarsje een kleine wandeling gaan maken en dat ging goed.

15 juni

Met Kayenne haar oor gaat het al een stuk beter: de zwelling blijft weg en ze krabt er al veel minder in. Nu begon ze wel opnieuw meer te bijten aan haar poten. Niets extreems of tot bloedens toe maar ik zie wel dat het haar irriteert. Zou dat door de medicatie komen/het warme weer/de pollen? Even nagevraagd bij de dierenarts en zij denkt dat het seizoensgebonden is: blijkbaar zijn er wel meer honden die tegen de oogsttijd last hebben van jeuk. Heb een Aoquel kuur van 2 weken mee gekregen. Dat is heel duur en ik lees online dat het ook weer niet goed zou zijn op lange termijn.... afwachten maar hoe Kayenne erop reageert.

 

19 juni

Kayenne bijt nog steeds maar het lijkt al wat minder te zijn, de Apoquel lijkt te werken. Blijkbaar is het zoals bij mensen dat ook honden op latere leeftijd allergisch aan iets kunnen worden.

De andere honden hebben nergens last van, het is enkele Kayenne die blijkbaar niet goed tegen pollen enzo kan. Voor iedereen is het wel puffen geblazen want de afgelopen week lagen de temperaturen hier steeds rond de 30 graden: veel te warm voor Zwitsers! Wij gaan nu 's ochtends en 's avonds met de honden wandelen en overdag blijven ze binnen met de rolluiken naar beneden en leggen ze zich uitgestrekt op de tegelvloer ter afkoeling. Met de pup gaat alles goed. Ben met haar nog naar een winkelcentra geweest om wat nieuwe ervaringen op te doen, hebben wat tijd doorgebracht langst de rand van een steenweg en we zijn met haar nog naar de hondenschool geweest. 4 honden en een pup is wel niet handig om te wandelen. De pup loopt nog een beetje om het even waar en met 5 leibanden in de hand is het erg moeilijk om ze te leren 'achter' lopen.

25 juni

Alles gaat goed met de honden en de baby. Kayenne bijt bijna niet meer dus de medicijnen werken. Tenzij ze allergisch reageerde op de pijnstillers of de antibiotica voor haar oor natuurlijk. Intussen is de grote hittegolf voorbij en is het weer opnieuw dragelijk voor de honden. Er zijn nog enkele geïnteresseerden voor Paarsje langst geweest maar niemand bleek geschikt te zijn voor haar. Ben er dan maar zelf wat extra mee aan het trainen want nu zijn het belangrijke weken en de pupjes moeten sociaal en moedig worden. Ik neem ze dus overal een beetje mee met de wagen en ze kwijlt nog steeds maar stukken minder. Gisteren zijn we naar de markt van Vilvoorde geweest, zoveel kraampjes en mensen had ze nog niet gezien. Ze heeft zich moedig gedragen en een beetje terughoudend maar toch niet angstig kennis gemaakt met alle nieuwe zaken. Na het winkelen was ze wel erg moe van alle indrukken en hebben we even een pauze ingelast zodat ze even kon rusten. Drukke kruispunten en auto's daar kijkt ze intussen al niet meer van op en kleine kindjes zijn leuk want die geven snoepjes :)

 

Op de hondenschool gaat het ook goed. Ze weet nu dat de tunneltjes eigenlijk heel leuk zijn en doet de parcourtjes al flink alleen.

En ze doet het goed met de katten! In 't begin was ze erg geïnteresseerd en liep ze ook achter alle katten aan: leuk zo een vluchtend beest! Maar we hebben eraan gewerkt en nu weet ze dat ze de katten niet mag aanraken. Kijken mag maar aankomen niet :) Sommige katten profiteren daar wel van door tergend traag voorbij de lopen of zo net een halve meter verder te gaan zitten goed wetende dat Paarsje zich moet bedwingen - tssss maar 't zijn wel zeer goede oefeningen :)